Viharok okozta áramkimaradások

Viharok okozta áramkimaradások
2021 szeptember 14., kedd

A viharok és a hozzájuk kapcsolódó jelenségek különböző eseményeket idéznek elő a villamosenergia-ellátásban, például villámcsapásokat, erős szeleket, amelyek kárt okozhatnak a villamosenergia-hálózat vezetékeiben, transzformátorhibákat, mechanikai meghibásodásokat stb.

Mindezek az események a teljes kieséstől kezdve a mikro-kiesésekig, túlfeszültségek, alulfeszültségek, feszültségingadozások, frekvenciaingadozások stb. olyan zavarokat okozhatnak az elektromos hálózatban, amelyek helyrehozhatatlan károkat okozhatnak a hálózathoz csatlakoztatott elektronikus berendezésekben és az azokban tárolt információk elvesztését.

A viharok során a leggyakoribb zavarok a mikrokimaradások, amelyek az elektromos problémák 93%-át okozzák. A mikrokimaradások 50%-a azonban 1 másodpercnél rövidebb ideig tart.

Általában a hálózat rövid időn belül helyreáll, mivel a hálózati meghibásodások 90%-a kevesebb mint 5 percig tart, bár néha a kívántnál hosszabb ideig is eltart, és megakadályozza, hogy az összes berendezést és annak funkcióit használhassuk.

Mindezen problémák elkerülésének legjobb módja a szünetmentes tápegység (UPS) telepítése. Ezek a készülékek nemcsak az áramkimaradások okozta rendszerhibák megelőzéséhez szükséges energiát biztosítják, hanem javítják a hálózati feszültség minőségét is, így megakadályozzák, hogy a hozzájuk csatlakoztatott elektromos, elektronikus és számítógépes berendezések élettartama lerövidüljön.

Ahhoz, hogy megtudjuk, melyik UPS-re van szükségünk ahhoz, hogy megfelelően megvédjen minket ezektől az elektromos zavaroktól, célszerű felkeresni egy Ajánlót, például a SALICRU sajátját, hogy a csatlakoztatandó berendezésektől és a szükséges teljesítménytől függően kiválaszthassa a számunkra legmegfelelőbb modelleket.

Hol talál minket
Bottka Zoltán
1212 Budapest, Kereszt utca 2.
(+36) 20 953 8483
salicru@salicru.hu

 

Kovács István
(+36) 20 320 6359
kereskedelem@salicru.hu

Ügyfélszolgálat / Áruátvétel
1212 Budapest, Kereszt utca 2.
(+36) 70 427 5330
salicru@salicru.hu

006802

Látogasson el anyacégünk oldalára

"