UPS mint a folytonosság garanciája a kibertámadások esetén.

UPS mint a folytonosság garanciája a kibertámadások esetén.
2022. március 9., szerda

A kiberbiztonság az elmúlt években egyre előkelőbb helyet foglal el a vállalatok aggodalmainak listáján. A számok igazolják ezt a félelmet: naponta mintegy 30 000 weboldalt támadnak meg világszerte, és háromból két vállalatot már ért valamilyen kibertámadás. Ez a fenyegetés folyamatos és egyre növekszik, mivel becslések szerint naponta több mint félmillió rosszindulatú program, azaz vírus, trójai, keylogger és sok más kártékony program jön létre.

A vállalatok számára a kockázatot fokozza a folyamatok felgyorsult digitalizálása, mind a szolgáltatási, mind az ipari ágazatokban. Igaz, hogy a piac rendkívül hatékony és költséghatékony megoldásokat kínál, amelyek lehetővé teszik a távoli hozzáférést, és javítják a termelési, ellenőrzési és elosztási folyamatokat. Ez a fejlődés azonban új, a médiában jól ismert és széles körben nyilvánosságra hozott sebezhetőségek, például adatvesztéshez vezető vírusok előtt is megnyitotta az utat. E támadások másik, kevésbé ismert, de még fontosabb következménye az áramkimaradás, amely olyannyira káros, hogy a veszteségek mintegy 40%-át ez okozza. Az amerikai Energiaügyi Minisztérium becslése szerint az áramkimaradások évente mintegy 150 milliárd dolláros költséget jelentenek az Egyesült Államokban.

Folyamatos és minőségi áramellátás biztosítása

A villamosenergia-ellátás minden vállalat működésének alapvető feltétele, olyannyira, hogy a folyamatosság hiánya veszélyezteti a vállalkozás jövedelmezőségét. Ennek elkerülése érdekében az olyan vállalatok, mint a Salicru által kifejlesztett szünetmentes áramellátó rendszerek (UPS) megbízható, gazdaságos áramellátást biztosítanak, amely az egyes vállalatok igényeihez igazodik, köszönhetően a széles modell- és teljesítményválasztékkal rendelkező modellek széles választékának.

A Salicru UPS-ei fejlett és sokoldalú védelmet nyújtanak minden típusú berendezés számára a legkülönbözőbb környezetekben: otthonokban, irodákban és vállalkozásokban; kkv-k, nagyvállalatok és közintézmények; ipar; közlekedési, energetikai és távközlési infrastruktúrák.

A Salicru több mint 130 országban, mindezen környezetekben működő ügyfelei révén vezető pozíciót foglal el egy olyan piacon, ahol széles technológiai kínálata és tapasztalata garantálja ügyfelei bizalmát.

Ez a bizalom a kibertámadások elleni védelemre is kiterjed, mivel számos olyan alkalmazás, amelyben a Salicru UPS-eit alkalmazzák, kritikus fontosságú. Ez a helyzet akkor, amikor ezek az UPS-ek stabil és állandó áramellátást biztosítanak olyan adatbázis-szerverek számára, amelyek érzékeny információkat tartalmazhatnak vállalatok vagy közigazgatási szervek számára. Az ipari környezetben, amely az Ipar 4.0 koncepció és az IIoT (Industrial Internet of Things, a dolgok ipari internete) intelligens összekapcsolhatóságának elfogadásával átalakulóban van, az UPS-ek szintén alapvető szerepet játszanak a folyamatok folyamatos gyártásának, felügyeletének, ellenőrzésének és biztonságának lehetővé tételében.

UPS naprakész, UPS biztonságos

Ahhoz, hogy az UPS optimálisan tudja ellátni funkcióit, tökéletes állapotban kell lennie. Egyes tanulmányok szerint azonban a telepített UPS-ek mintegy 20%-a már túllépte hasznos élettartamát, ami két okból is kockázatot jelent: az elavulás miatt csökkenő megbízhatóság és a kibertámadásoknak való fokozott kitettség. Ezért tanácsos minden érintett infrastruktúrát megfelelően specifikált, de élettartamuk alatt lévő és firmware tekintetében megfelelően frissített UPS-ekkel ellátni.

A Salicru technológiai kapacitása lehetővé teszi azt is, hogy ügyfelei számára olyan felhőalapú energiavédelmi megoldásokat kínáljon, amelyek belső és külső magánhálózatokban, valamint távoli munkaállomásokon egyaránt megvalósíthatók. A távmunka terjedése és a vállalatok hibrid (helyszíni és távoli) szervezése katalizálja az ilyen környezetre tervezett UPS-ek iránti keresletet, amely az elkövetkező években tovább fog nőni.

Hol talál minket
Bottka Zoltán
1212 Budapest, Kereszt utca 2.
(+36) 20 953 8483
salicru@salicru.hu

 

Kovács István ügyvezető
1025 Bp Vérhalom u 31B.  2/12
(+36) 20 320 6359
kereskedelem@salicru.hu

Ügyfélszolgálat / Áruátvétel
1025 Budapest, Vérhalom u. 31B.

1212 Budapest, Kereszt utca 2.
(+36) 70 427 5330
salicru@salicru.hu

006802

Látogasson el anyacégünk oldalára

"