SALICRU Hírek

Új nemzetközi leányvállalat az Egyesült Királyságban
2021 szeptember 17., péntek

Az Egyesült Királyságban való jelenlétének megerősítése érdekében vállalatunk létrehozta a SALICRU UK-t, egy új nemzetközi leányvállalatot, amely elsősorban az informatikai disztribúciós piacot célozza meg, és támogatást nyújt az ország fő stratégiai partnereinek.

A leányvállalat célja a kereskedelmi tevékenység és az ügyfélszolgálat fellendítése, valamint az RMA (a garanciális berendezések visszatérítése vagy javítása) logisztikájának kezelése a brit piacon, a Brexit által bevezetett új szabályozási környezetben.

A SALICRU továbbra is együtt fog működni azzal a 10 forgalmazóval, akikkel jelenleg is együttműködik a különböző teljesítményelektronikai termékcsaládok forgalmazásában.

Cégünknek már kilenc másik leányvállalata van az Egyesült Államokban, Kínában, Franciaországban, Magyarországon, Marokkóban, Mexikóban, Peruban és Portugáliában, valamint a Közel-Keleten és Afrikában.

Energiavédelem a franciaországi járművizsgáló vállalkozások számára
2021 szeptember 16., csütörtök,

A SALICRU 1000 szünetmentes áramellátó rendszert (UPS) szállított az SPS HOME sorozatból és 1000 aktív elektromos védelmet az SPS SAFE sorozatból a francia SECTA-AUTOSUR vállalatnak.

A párizsi La Défense üzleti negyedben található székhelyű SECTA-AUTOSUR a járművek műszaki ellenőrzésének (ITV) egyik koncesszióba adója, amely országszerte 900 műszaki vizsgaközponttal rendelkezik minden járműtípus számára, és évente több mint 3,7 millió vizsgálatot végez.

A szállított berendezések fő jellemzője az ellenőrzési központok recepciós és ügyfélszolgálati helyiségeinek energetikai védelme lesz.

Az SPS HOME sorozatú UPS-ek off-line technológiával vannak felszerelve, 650 és 850 VA teljesítményűek, 6 aljzatos konnektoros kialakításúak, és aktív teljesítménytényező-korrekcióval (APFC) képesek a terhelések védelmére.

Az SPS SAFE egy teljes körű, több konnektoros aktív elektromos védőkészülék (3-7), amely ideális az irodai és otthoni elektronika védelmére.

Innovatív védelem a FEDEFARMA új logisztikai központjában
2021 szeptember 15., szerda

Az innovatív lítium-ion akkumulátorokkal ellátott szünetmentes áramellátó rendszerek (UPS) telepítése egyre gyakoribbá válik a piacunkon. Ez a helyzet a Gyógyszerészeti Szövetségnek (FEDEFARMA), a katalán és valenciai gyógyszertárak fő forgalmazójának szállított berendezések esetében, amelyekből évente több mint 95 millió darabot szállítanak.

Konkrétan az SLC X-TRA sorozat lítium-ion akkumulátorokkal felszerelt UPS-ét telepítették a FEDEFARMA új automatizált logisztikai központjába Palau de Plegamansban (Barcelona), amely a nap 24 órájában, az év 365 napján üzemel. Ezek az akkumulátorok többek között több energiát tárolnak kisebb helyen, nagyobb energiahatékonyságot biztosítanak, magasabb energiaprofilt kínálnak, és nulla karbantartást igényelnek.

A 800 kVA teljesítményű SLC X-TRA UPS 10 perc autonómiát biztosít, és fő funkciója az lesz, hogy mindenkor garantálja az energiaellátás folyamatosságát és maximális minőségét az Ön létesítményeiben.

Ez az egyik legmegbízhatóbb és legjobb teljesítményű háromfázisú UPS, amely jelenleg a piacon kapható. A VFI üzemmódra alapozva, dupla átalakító technológiával, IGBT és DSP vezérléssel fejlesztették ki, így jelentős megtakarítást ér el az üzemeltetési költségekben, és csúcsszintű védelmet nyújt a csatlakoztatott fogyasztóknak.

Az ugyanezen központ irodáiban lévő berendezések energiavédelméhez a következő sorozat különböző UPS-egységeit is szállították: SLC CUBE4 és SLC X-PERT sorozatú, 10, illetve 100 kVA teljesítményű UPS-egységek.

Minden telepített berendezés fel van szerelve a Nimbus-cloud funkcióval a 24 órás/365 napos felügyelet és a nyújtott védelem teljesítményének folyamatos elemzése érdekében.

Viharok okozta áramkimaradások
2021 szeptember 14., kedd

A viharok és a hozzájuk kapcsolódó jelenségek különböző eseményeket idéznek elő a villamosenergia-ellátásban, például villámcsapásokat, erős szeleket, amelyek kárt okozhatnak a villamosenergia-hálózat vezetékeiben, transzformátorhibákat, mechanikai meghibásodásokat stb.

Mindezek az események a teljes kieséstől kezdve a mikro-kiesésekig, túlfeszültségek, alulfeszültségek, feszültségingadozások, frekvenciaingadozások stb. olyan zavarokat okozhatnak az elektromos hálózatban, amelyek helyrehozhatatlan károkat okozhatnak a hálózathoz csatlakoztatott elektronikus berendezésekben és az azokban tárolt információk elvesztését.

A viharok során a leggyakoribb zavarok a mikrokimaradások, amelyek az elektromos problémák 93%-át okozzák. A mikrokimaradások 50%-a azonban 1 másodpercnél rövidebb ideig tart.

Általában a hálózat rövid időn belül helyreáll, mivel a hálózati meghibásodások 90%-a kevesebb mint 5 percig tart, bár néha a kívántnál hosszabb ideig is eltart, és megakadályozza, hogy az összes berendezést és annak funkcióit használhassuk.

Mindezen problémák elkerülésének legjobb módja a szünetmentes tápegység (UPS) telepítése. Ezek a készülékek nemcsak az áramkimaradások okozta rendszerhibák megelőzéséhez szükséges energiát biztosítják, hanem javítják a hálózati feszültség minőségét is, így megakadályozzák, hogy a hozzájuk csatlakoztatott elektromos, elektronikus és számítógépes berendezések élettartama lerövidüljön.

Ahhoz, hogy megtudjuk, melyik UPS-re van szükségünk ahhoz, hogy megfelelően megvédjen minket ezektől az elektromos zavaroktól, célszerű felkeresni egy Ajánlót, például a SALICRU sajátját, hogy a csatlakoztatandó berendezésektől és a szükséges teljesítménytől függően kiválaszthassa a számunkra legmegfelelőbb modelleket.

A vásárok és kiállítások visszatérése az ágazatban
2021. szeptember 12., vasárnap

A világjárvány okozta szünetet követően ismét teljes lendülettel folyik a vásárok és személyes rendezvények szervezése az ágazatunk különböző témáival kapcsolatban. Konkrétan a SALICRU kiállít egy nagykereskedelmi kongresszuson, egy kórházi mérnöki szemináriumon és egy adatközponti szakvásáron.

Ezek közül az első, a Megasur kongresszus október 1-2. között kerül megrendezésre Madridban (Spanyolország). Cégünk bemutatja hazai és szakmai megoldásait e nagykereskedő forgalmazói hálózatának és a Dynos számítástechnikai és technológiai üzleteinek.

Októberben a SALICRU is részt vesz egy standdal a 38. Kórházmérnöki Szemináriumon, amelyet október 27-29. között tartanak Gijónban (Spanyolország). A legújabb innovációk bemutatása mellett vállalatunk ügyvezető igazgatója előadást tart a “Szünetmentes áramellátó rendszerek kórházi környezetben” című témában.

Végül pedig részt veszünk az október 27-28. között Madridban (Spanyolország) megrendezésre kerülő Data Centre World 2021 vásáron. Standunkon bemutatjuk azokat a moduláris megoldásokat, amelyeket az SLC ADAPT szünetmentes tápegységek (UPS) sorozat kínál az adatközpontok szakemberei számára.

UPS egységek légzőkészülékekhez Nigerben
2021. július 12., hétfő

A SALICRU 220 darab 1000 és 2000 VA szünetmentes tápegységet (UPS) szállított az SLC TWIN PRO2 sorozatból a Niamey-i Nemzeti Kórháznak. Az egységeket a kórházban nemrégiben a koronavírus világjárvány leküzdésére telepített lélegeztetőgépek energiaellátásának biztosítására használják.

A Niger fővárosában található Nemzeti Kórház az afrikai ország legnagyobb egészségügyi intézménye. A kormány által irányított intézmény az orvosi és sebészeti szolgáltatások teljes skáláját kínálja Niamey és a tágabb metropoliszövezet lakosainak.

Az SLC TWIN PRO2 sorozat egy szünetmentes tápegység (UPS) online kettős konverziós technológiával. Toronyformátuma a legújabb funkciókat foglalja magában, hogy az érzékeny és kritikus terhelések fejlett védelmi rendszerévé váljon.

A SALICRU UPS-egységek 700, 1000, 1500, 2000 és 3000 VA teljesítményűek.

Innovatív létesítmény az Alcurnia csoport számára
2021. július 11., vasárnap

A SALICRU egyik leginnovatívabb közelmúltbeli létesítménye az Alcurnia csoport székhelyén, Molina de Segurában (Murcia-Spanyolország) valósult meg. Két 500 kVA-os szünetmentes tápegységet (UPS) szereltek fel a gyümölcsgyártó számára, lítium-ion akkumulátorokkal az SLC ADAPT sorozatból.

Az Alcurnia csoport több vállalatból áll. A feldolgozó vállalaton kívül különböző mezőgazdasági vállalkozások is tartoznak hozzá, amelyek minőségi őszibarackot és kajszibarackot szállítanak szirupos őszibarackkonzervek, lekvárok és aszeptikus termékcsomagolások gyártásához otthoni és professzionális felhasználásra.

Az Alcurnia csoportnak szállított egységek védik a gyümölcs sterilizálása során használt összes berendezést, beleértve a PLC-ket, kompresszorokat, szállítószalagokat, a mosórendszert stb.

A szünetmentes tápegységek (UPS) ezen telepítéséhez lítium-ion akkumulátorokat szereltek be tartalék áramforrásként, ami a piacon még nem elterjedt gyakorlat, de számos előnnyel jár a hagyományos VRLA (szelepvezérlésű ólom-sav akkumulátorokkal) szemben. A lítium-ion akkumulátorok várható élettartama többek között több mint kétszerese, akár tízszer több kisütési ciklust bírnak el, négyszer kisebb az önkisülésük, magas hőmérsékleten (40 ºC) is megőrzik teljesítményüket, kisebb a súlyuk, kisebb a helyigényük és akár négyszer gyorsabban töltődnek fel.

A SALICRU SLC ADAPT sorozata konfigurálható 6, 8, 10 és 12 modulos megoldásokat tartalmaz online kettős konverziós technológiával, DSP vezérléssel és háromszintű IGBT inverterrel. A megosztott terhelés redundanciája jelentősen meghosszabbítja az MTBF-et (átlagos meghibásodások közötti idő) és javítja az MTTR-t (átlagos javítási idő) és a karbantartási költségeket.

Hol talál minket
Bottka Zoltán
1106 Budapest, Fehér út 10
(+36) 20 953 8483
salicru@salicru.hu

 

Kovács István
1025 Budapest, Vérhalom u. 31/B  II./12.
(+36) 20 320 6359
kereskedelem@salicru.hu

Ügyfélszolgálat / Iroda
1106 Budapest, Fehér út 10.  8.épület/fszt.
(+36) 1 261 4914
(+36) 70 427 5330
salicru@salicru.hu

000619

Látogasson el anyacégünk oldalára