Salicru csatlakozik az Üzleti és Klíma Alapítványhoz

Salicru csatlakozik az Üzleti és Klíma Alapítványhoz
2023. július 2., vasárnap

Az innováció és a fenntartható energiamegoldások előállítása iránti elkötelezettségével és ezzel a tagsággal a Salicru szorosan illeszkedik az energiával kapcsolatos fenntartható fejlődési célokhoz, és megerősíti pozícióját, mint a fenntarthatóbb energetikai jövő felé való átmenet kulcsfontosságú szereplője.

Eduard Salicrú, a SALICRU vezérigazgatója megállapodást írt alá Elvira Carles-szal, a Business and Climate Foundation (FEC) igazgatójával, amelynek értelmében a SALICRU SILVER taggá válik ebben a 2008-ban létrehozott alapítványban, amely Európában elismert a fenntarthatóság terén végzett munkájáért és az éghajlatváltozás és annak közvetlen és közvetett hatásai által támasztott kihívásokra adott válaszaiért.

A SALICRU fő célja az innováció és a teljesítményelektronikai megoldások fejlesztésének ösztönzése az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés elősegítése érdekében. Eduard Salicrú szerint „a vállalatoknak el kell kötelezniük magukat a fenntartható fejlődési célok mellett, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat nyújtsanak, amelyek csökkentik a kibocsátást, és hozzájárulnak egy tisztább és környezetbarátabb jövőhöz”. A SALICRU termékcsaládja magában foglalja a napenergiából váltakozó áramot előállító fotovoltaikus invertereket, az elektromos motorok energiafogyasztását optimalizáló változó frekvenciájú meghajtókat, valamint a szünetmentes tápellátó rendszereket, amelyek képesek megtisztítani az elektromos hálózatból származó zavarokat, és biztosítják az elektronikus alkatrészek zavartalan működését, ezáltal csökkentve az elektronikus hardverek elhasználódását (és cseréjét).

A teljesítményelektronika vezetőjeként a vállalat közvetlenül hozzájárul a fenntartható fejlődési célok megvalósításához. A 100%-ban zöld energiát használó SALICRU az energiahatékonyság javításán, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésén és a megfizethető és tiszta energiaforrásokhoz való hozzáférés előmozdításán dolgozik (7. fenntartható fejlesztési cél). A SALICRU több mint 15 évvel ezelőtt úttörő szerepet játszott a közvilágítás energiatakarékos modelljének kidolgozásában. Emellett a teljesítményelektronikára való összpontosítása hozzájárul az ipar, az innováció és az infrastruktúra fenntarthatóságához (SDG 9) azáltal, hogy a fejlett és fenntartható technológiák fejlesztését ösztönzi az energiaágazatban. Termékválasztékán keresztül a fenntartható városokat és közösségeket is figyelembe veszi (SDG 11), amelynek célja, hogy az emberi települések befogadóvá, biztonságossá, ellenállóvá és fenntarthatóvá váljanak. Az energia fontos szerepet játszik a városok tervezésében és irányításában, beleértve a városi közösségek megfizethető és fenntartható energiaellátását.

Az Eduard Salicrú szilárdan hisz „az innovációban, ezért a forgalom 5%-át K+F-re fordítjuk, és csapataink és a kapcsolódó szolgáltatások olyan funkciókat kínálnak, amelyek célja termékeink teljesítményének folyamatos javítása”. A legkiemelkedőbb az SLC Greenergy Solution, amely rendkívül energiatakarékos berendezéseket tartalmaz, amelyek több mint 80%-ban újrahasznosítható anyagokból épülnek, és ecomode opciókat tartalmaznak. Továbbá a SMART Solutions, az IoT-kapcsolattal és felügyeleti megoldásokkal ellátott berendezések, amelyek arra ösztönzik a csatlakoztatott eszközöket, hogy minimalizálják az energiára gyakorolt hatásukat.

A Business and Climate Foundation tagsága nagyobb láthatóságot biztosít a SALICRU számára a környezetorientált üzleti szektorban, és lehetővé teszi számára, hogy részt vegyen a közös érdekű nemzeti és nemzetközi együttműködési projektek vonzásában. A vállalat emellett közvetlen és azonnali hozzáférést kap a vonatkozó információkhoz, jogszabályi előírásokhoz és az ágazat napirendjéhez. A SALICRU a környezetvédelmi politika kialakításában befolyásos platformot fog élvezni, és részt fog venni az éghajlatváltozás elleni küzdelem iránt elkötelezett vállalatok széles csoportjában. Az alapítvány által szervezett találkozókon és rendezvényeken keresztül lehetősége lesz arra is, hogy tapasztalatokat, kihívásokat és bevált gyakorlatokat cseréljen a többi taggal.

Elvira Carles, a Business and Climate Foundation igazgatója szerint a SALICRU-val való szövetség „növeli tudásunkat és tapasztalatainkat az energiahatékonyság terén, amely alapvető tényező a kereslet csökkentésére és az erőforrások felhasználásának optimalizálására irányuló megoldások keresésében a tisztább és fenntarthatóbb gazdaságra való áttérés során”.

Hol talál minket
Bottka Zoltán
1212 Budapest, Kereszt utca 2.
(+36) 20 953 8483
salicru@salicru.hu

 

Kovács István ügyvezető
1025 Bp Vérhalom u 31B.  2/12
(+36) 20 320 6359
kereskedelem@salicru.hu

Ügyfélszolgálat / Áruátvétel
1025 Budapest, Vérhalom u. 31B.

1212 Budapest, Kereszt utca 2.
(+36) 70 427 5330
salicru@salicru.hu

006802

Látogasson el anyacégünk oldalára

"