Napelemes szivattyúrendszer egy szőlőbirtok öntözésére

Napelemes szivattyúrendszer egy szőlőbirtok öntözésére
2022. május 4., szerda

A Salicru által a Conca de Barberà borvidéken (Tarragona) található Puigdespíben található L’Almirall borászat számára a ControlVIT családba tartozó CV30-PV sorozatú egységek célja egy 15 millió literes víztározó ellátása egy 20 hektáros szőlőültetvény öntözéséhez. Ezek a napelemes szivattyúzáshoz használt frekvenciaváltók, amelyek a napelemek által befogott sugárzást használják energiaforrásként.

A minőségi borok előállításához hozzájáruló hatékony öntözési folyamat megvalósítása érdekében 3 darab 5 és 15 kW közötti teljesítményű egységet telepítettek a Vimbodí (Tarragona) városában található Montagudell birtokon. Az egyik egység egy földalatti kútból szivattyúzza a vizet a tóba, a másik két egység pedig a szőlőültetvények közvetlen öntözéséért felelős.

A CV30-PV inverterekhez csatlakoztatott napelemekből nyert napenergia (egyenáram) váltakozó árammá alakul, amely mind ezeket az egységeket, mind a búvárszivattyúkat táplálja, amelyek így a földből vagy a kutakból vizet tudnak kinyerni.

Ez a rendszer nagyon hasznos minden olyan létesítményben, ahol megbízható, költséghatékony, hosszú élettartamú és alacsony karbantartási költségű hidraulikaellátásra van szükség. Környezetbarát is, mivel nem okoz környezetszennyezést és zajt.

A mezőgazdasági öntözésen kívül a napelemes szivattyúzáshoz használt frekvenciaváltók további alkalmazási területei a háztartási fogyasztás elszigetelt területeken, az állattartás vízellátása, a haltenyésztés, a kommunális és erdészeti öntözés, a sivatagok, motorok vagy medencetisztítók stb. vezérlése.

Speciális funkciók

A CV30-PV sorozat fejlett MPPT algoritmussal rendelkezik, amely lehetővé teszi a napelemek maximális teljesítménypontjának követését, 99%-os hatékonyságot és automatikus indítást vagy leállítást a napsugárzás függvényében.

Ezenkívül különböző opcionális, nagy érdeklődésre számot tartó elemekkel rendelkezik, mint például:

BOOST MOD-320-PV modul, amely jelentősen csökkenti a rendszer működtetéséhez szükséges napelemek számát, így nagy gazdasági megtakarítást ér el és egyszerűsíti a telepítést.
automatikus kapcsolómodulok, amelyek lehetővé teszik, hogy az inverter hálózati vagy generátorteljesítményre kapcsoljon, ha a napelemekben rendelkezésre álló energia nem elegendő, és visszakapcsoljon a hálózati áramra, ha igen.
Napelemes szivattyúszekrények, teljesen kész megoldás legfeljebb 5,5 kW teljesítményű szivattyúkat használó napelemes szivattyúberendezésekhez. A modelltől függően beltérre vagy kültérre szerelhetők, és lehetővé teszik az elszigetelt (csak napelemmel működő), a generátorra vagy a hálózatra automatikusan átkapcsoló, illetve a kézi átkapcsolást. A rendszer teljes körű vezérlése érdekében integrálják a hidroszintet és a digitális időmérőt. Ez lehetővé teszi a szivattyú szárazon futás elleni védelmét és a rendszer működési időszakainak beállítását.

Ezek a megoldások minimalizálják a lehetséges összeszerelési és konfigurációs problémákat, és a gazdálkodók számára számos versenyelőnyt kínálnak a gazdaságok vízgazdálkodásának optimalizálásához.

Hol talál minket
Bottka Zoltán ügyvezető
1212 Budapest, Kereszt utca 2.
(+36) 20 953 8483
salicru@salicru.hu

 

Kovács István ügyvezető
1025 Bp Vérhalom u 31B.  2/12
(+36) 20 320 6359
kereskedelem@salicru.hu

Bottka Benedek alkalmazott kilépett a cégből! Esélyes hogy visszaél kliens adatainkkal.

008251

Látogasson el anyacégünk oldalára

"