Ipari fotovoltaikus rendszer Equinox2 T napelemes inverterekkel

Ipari fotovoltaikus rendszer Equinox2 T napelemes inverterekkel
2023. január 12., csütörtök

 

Az egyik legújabb ipari fotovoltaikus projekt, ahol a Salicru hálózatra csatlakoztatható napelemes invertereit telepítették, a Serpiscolor vállalaté, amely több mint 800 napelemből álló mezőt hozott létre, hogy tiszta energiát termeljen, autonómiát nyerjen az áramellátásban és csökkentse a gyártási folyamatok energiaköltségeit.

A Serpiscolor egy Cocentaina (Alicante) városában található, szövetek nyomtatásával foglalkozó vállalat, amely különböző ipari raktárakkal rendelkezik, amelyek a Jovadas ipari parkban kapcsolódnak egymáshoz, és amely együttműködött az Electro Aldesával, egy alicantei energetikai mérnöki céggel, amely integrált megújuló energiaforrásokra vonatkozó javaslatokra szakosodott.

Ebben a fotovoltaikus projektben összesen 880 darab 450 wp teljesítményű panelt telepítettek az ipari épületek tetejére, amelyek kapacitása 400kwp, éves szinten 630 MWh-t termelnek, ami a teljes fogyasztás 25,7%-ának megtakarítását teszi lehetővé. Ezen túlmenően ez az új telepítés lehetővé teszi az évi 291 tonna CO2 légkörbe történő kibocsátásával egyenértékű abszorpciót.

Energia a termelékenység szolgálatában

A Serpiscolorban telepített panelek által termelt napenergia hasznosítható villamos energiává alakításának folyamatának aktiválásához a Salicru Equinox2 T sorozatából összesen 7 különböző teljesítményű (30 és 100 kW közötti), hálózati csatlakozásra alkalmas napenergia-invertert telepítettek, amelyek kapacitása 370kwp lesz.

Az EQUINOX2 T napelemes inverterek nagy teljesítményű háromfázisú tartományt mutatnak be, és az alkatrészek közül a legfejlettebb technológiával (SiC) és a kimenő teljesítmény intelligens vezérlési funkciójával, az ESM…EQX energiamérővel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a legkülönbözőbb hálózati követelményekhez és a különböző teljesítményű rendszerekhez való alkalmazkodást.

Kivételes kialakításuk, amely mindenekelőtt a funkcionalitásra és a berendezés hőterhelésének csökkentésére összpontosít, könnyű összeszerelhetőséget, minimális helyigényt, tartósságot és állandó teljesítményt garantál.

Esztétikailag ezek a készülékek az EQUINOX2 egyfázisú család vonalát követik, jól meghatározott formákkal és semleges színekkel, a termék magas minőségének megfelelő kivitelezéssel. A vezérlőpanel nagyméretű integrált OLED kijelzővel rendelkezik az optimális láthatóság érdekében.

Az EQUINOX2 T háromfázisú termékcsaládja 4 kW-tól 100 kW-ig terjed. Ezzel a teljes teljesítményskálázással és a leggyakoribb felhasználási eseteknek megfelelő MPPT-választékkal az EQUINOX2 T sorozat a projektek túlnyomó többségébe illeszkedik, mind a kis helyiségekben (például kis üzletek vagy irodák), mind a nagyobb helyiségekben (műhelyek, szupermarketek, vállalatok).

Meg kell jegyezni, hogy ez a sorozat a fotovoltaikus berendezés felügyeletét is lehetővé teszi a webes portálon és az okostelefonokra és táblagépekre készült ingyenes EQX-sun alkalmazáson keresztül. Ezek az alkalmazások lehetővé teszik a fotovoltaikus létesítmény aktuális állapotának felügyeletét, a múltbeli adatok megtekintését és a termelt, a fogyasztók által fogyasztott, a hálózatból felhasznált vagy abba betáplált fotovoltaikus energia valós idejű nyomon követését. Emellett tájékoztatást nyújtanak az elért gazdasági megtakarításokról és a teljes CO2-csökkentésről is.

Hol talál minket
Bottka Zoltán ügyvezető
1212 Budapest, Kereszt utca 2.
(+36) 20 953 8483
salicru@salicru.hu

 

Kovács István ügyvezető
1025 Bp Vérhalom u 31B.  2/12
(+36) 20 320 6359
kereskedelem@salicru.hu

Bottka Benedek alkalmazott kilépett a cégből! Esélyes hogy visszaél kliens adatainkkal.

008553

Látogasson el anyacégünk oldalára

"