Az UPS-ek megfelelnek az IoT és az Ipar 4.0 kihívásának.

Az UPS megfelel az IoT és az Ipar 4.0 kihívásának
2023. március 13., hétfő

Az internet mindennapi üzleti, szabadidős és fogyasztói tevékenységeinkben való elterjedtsége egyre inkább tükröződik a tárgyak internetében (Internet of Things, IoT), ahol a felhő kulcsfontosságú, és ez nagyfokú elektromos megbízhatóságot igényel.

Ez a „hálózatok hálózata”, amely összekapcsolt, feldolgozási teljesítményű érzékelő csomópontokból áll, a gyáraktól, irodáktól és raktáraktól kezdve a kórházakig és otthonokig mindenhol megtalálható. Az IoT Analytics által szolgáltatott adatok szerint jelenleg mintegy 15 milliárd IoT-csomópont működik, ami lenyűgöző szám, és jelzi, hogy egyre jobban elterjedt.

Az ipar konkrét területén az IoT bevezetése kulcsfontosságú az ipari tevékenység digitalizálásához, amelynek középpontjában az összekapcsolhatóság, az automatizálás, a gépi tanulás, a mesterséges intelligencia és a valós idejű adatfeldolgozás áll. Ezt a digitalizációt a 4. ipari forradalomnak tekintik, és ezért az Ipar 4.0 nevet kapta. Céljai a termelékenységi szintek, a hatékonyság, a megbízhatóság és a jövedelmezőség javítása.

Garantált ellátás

Az IoT és az Ipar 4.0 egyik kulcsa a felhőalapú erőforrások használata, és ehhez minden olyan berendezésnek kapcsolódnia kell, amely így vagy úgy, de része ennek a mega infrastruktúrának. Ide tartoznak természetesen a szünetmentes tápellátó rendszerek (UPS) is, amelyek feladata, hogy megvédjék a berendezéseket mindenféle elektromos zavarral szemben, és bármilyen incidens esetén biztosítsák ellátásukat.

Az IoT hozzájárulása az UPS/UPS-hez a rendszer és a terhelés közötti kommunikáció, amely lehetővé teszi a rendszer állapotának megismerését és a támogatási igények előrejelzését. Ezeket az információkat a vezetők és a technikusok távolról is kezelhetik, bár a kiberbiztonságot figyelembe kell venni az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében. Az UPS/UPS így egy olyan fejlett funkciókkal rendelkező, nagymértékben összekapcsolt eszközzé válik, mint például az eseménynaplózás, az áramminőség folyamatos felügyelete, az akkumulátorok állapotáról, a terhelésről és a hőmérsékletről szóló jelentések készítése, valamint többek között az öndiagnosztikai funkciók.

A főbb UPS-gyártók beépítették termékeikbe az IoT-t. Ilyen a Salicru is, amely kifejezetten az IoT-nek szentelt részleggel rendelkezik, hogy megfeleljen az Ipar 4.0 által támasztott fokozott versenyképességi követelményeknek. Erőfeszítései főként arra irányulnak, hogy optimalizálja berendezései csatlakoztathatóságát, valamint olyan felhőmegoldásokat kínál, amelyek célja, hogy megfeleljenek ügyfelei biztonsági és védelmi követelményeinek.

A Salicru erre a célra kínálja Nimbus Cloud rendszerét, amely egy távfelügyeleti és 24/7 rendelkezésre állási rendszer, amely a Nimbus Cards kártyákon alapul, amelyek a legújabb IoT technológiát építik be a vállalat UPS-ébe. A Nimbus Cards az MQTT (Message Queuing Telemetry Transport), az IoT-adatátvitel biztonságos, megbízható és hatékony protokollján keresztül kommunikál. Minden Nimbus kártya a múltbeli adatokat is gyűjti az InfluxDB-n keresztül, amely egy olyan adatbázis, amely lehetővé teszi az adatok nagy sebességű olvasását és írását.

Az Ipar 4.0-hoz tehát egy olyan áramellátás illik, amelyet olyan rendszerek támogatnak, amelyek biztosítják a folyamatos áramellátást az IoT-nek köszönhetően, amely hatalmas lehetőségeket kínál a távoli irányítás és a gyors reagálás terén bármilyen incidensre.

Hol talál minket
Bottka Zoltán ügyvezető
1212 Budapest, Kereszt utca 2.
(+36) 20 953 8483
salicru@salicru.hu

 

Kovács István ügyvezető
1025 Bp Vérhalom u 31B.  2/12
(+36) 20 320 6359
kereskedelem@salicru.hu

Bottka Benedek alkalmazott kilépett a cégből! Esélyes hogy visszaél kliens adatainkkal.

008689

Látogasson el anyacégünk oldalára

"