A VR EQX bevezetése

A VR EQX bevezetése, egy olyan szabályozó, amely megoldja az önfogyasztási feszültségproblémákat
2022. január 11., kedd

A Salicru piacra dobja a VR EQX feszültségszabályozó termékcsaládot, amely a legmegfelelőbb megoldás a hálózatra kapcsolt fotovoltaikus berendezések hálózati túlfeszültség és/vagy alulfeszültség okozta leállásának megelőzésére. Ezek az új eszközök biztosítják, hogy a napelemes invertert elérő hálózati feszültség a jelenlegi spanyol szabályozásban meghatározott minimális és maximális határértékeken belül maradjon.

Jelenleg az ilyen típusú rendszerek hálózati csatlakoztatására vonatkozó legtöbb szabályozás előírja, hogy a napelemes invertereket le kell kapcsolni, ha a hálózati feszültség a meghatározott határértékeken kívül esik.

Instabil hálózatokban ez a helyzet a fotovoltaikus létesítmények nemkívánatos leállásához vezet, ami az energiatermelés kiesésével és a napelemes inverterek hasznos élettartamának csökkenésével jár.

Mivel az esetek túlnyomó többségében a megtermelt többletenergiát a hálózatba táplálják be azzal a céllal, hogy pénzügyi kompenzációt kapjanak, szükség van kétirányú berendezésekre, amelyek biztosítják, hogy ez a művelet optimális feszültségértékek mellett történjen. A hagyományos feszültségstabilizátorok nem használhatók erre a funkcióra, mivel egyirányúak, és nincsenek felkészülve a fordított áram átvitelére. Az invertert sem lehet úgy manipulálni, hogy szélsőséges feszültségviszonyok mellett is tovább működjön, mivel ez a szabványt sérti, és komoly veszélynek tenné ki a fogyasztókat.

A VR EQX termékcsalád új szabályozói mindenkor regisztrálják a hálózati feszültséget, és ennek függvényében elektronikusan kezelik azt, gyors és pontos feszültségugrással, rövid időn belül, amelyet az egyes országok hálózati csatlakozási követelményeinek túlnyomó többsége megkövetel, azonnal biztosítva a minőségi energiaellátást.

Ez a kétirányú feszültségszabályozó egyfázisú és háromfázisú modellben kapható, ez utóbbiak mindegyik fázisban egymástól függetlenül szabályozhatók. Ezenkívül kompatibilis a piacon kapható napelemes inverterek összes márkájával és modelljével.

Alkalmazások

A VR EQX termékcsaládot főként a hálózatra kapcsolt napelemes önfogyasztású fotovoltaikus berendezéseknél alkalmazzák, amikor a vállalat hálózati vezetéke bizonyos feszültséginstabilitást mutat.

Az elektromos hálózat előzetes tanulmányozása a kritikus feszültségváltozások előrejelzése érdekében különböző okokból gyakran nehézkes. A VR EQX ezért jól támogatja a telepítő cégek, mérnöki cégek vagy szakosodott forgalmazók működését, lehetővé téve számukra, hogy utólagosan korrigálják azokat a berendezéseket, amelyeknél ezek a hatások jelentkeznek, vagy előre, a projektfázisban megoldást kínáljanak.

Hol talál minket
Bottka Zoltán ügyvezető
1212 Budapest, Kereszt utca 2.
(+36) 20 953 8483
salicru@salicru.hu

 

Kovács István ügyvezető
1025 Bp Vérhalom u 31B.  2/12
(+36) 20 320 6359
kereskedelem@salicru.hu

Bottka Benedek alkalmazott kilépett a cégből! Esélyes hogy visszaél kliens adatainkkal.

008458

Látogasson el anyacégünk oldalára

"