A hibrid fotovoltaikus rendszer előnyei

A hibrid fotovoltaikus rendszer előnyei

A napelemes berendezésekkel szemben egyre nagyobb követelményeket támasztanak, nemcsak a teljesítmény és a hatékonyság, hanem a sokoldalúság tekintetében is. Ami a villamos energiát illeti, az önfogyasztás terjedése elősegítette, hogy a háztartások, a kereskedelmi létesítmények, valamint a kis- és középvállalkozások igényeinek kielégítésére széles körű teljesítménykategóriák álljanak rendelkezésre.

Mindezek a szegmensek kihasználhatják a napenergia előnyeit alacsony befektetés mellett, amely az energiadíjak emelkedése miatt egyre rövidebb idő alatt térül meg.

A hatékonyság tekintetében az MPPT (Maximum Power Point Tracker) technológia biztosítja, hogy az inverter mindig a V-I (feszültség-áram) görbe optimális pontján üzemeljen. Az olyan tényezők, mint a tájolás, a földrajzi szélesség, a besugárzás mértéke és a hőmérséklet szintén befolyásolják a panel teljesítményét.

A főszereplő a napelemes inverter sokoldalúsága, a berendezés, amely eredetileg a napelemek egyenáramának (DC) váltakozó árammá (AC) való átalakításáért felelős, amely a háztartási készülékeket, gépeket, világítási rendszereket és mindenféle elektromos berendezést táplál. Az inverter a hibrid technológiának köszönhetően a puszta átalakításon túlmutató szerepet tölt be.

A leghatékonyabb és fenntarthatóbb napelemes berendezések középpontjában

A hibrid invertert úgy tervezték, hogy többféle üzemmódot kínáljon, és minden helyzetben garantálja az ellátást, legyen szó akár önfogyasztásról, a többletenergia tárolásáról akkumulátorban vagy a hálózatba való betáplálásról. A hibrid inverterek célja a maximális energiakészlet biztosítása, és a Salicru új EQUINOX2 HSX termékcsaládja pontosan ezt biztosítja.

Ezek az egyfázisú hibrid napelemes inverterek, amelyek modelljei 3 és 8 kW közötti teljesítmény leadására alkalmasak, akár 6 üzemmódot is kínálnak: Peak Shaving, a többlet dömping viselkedésének hierarchikus megkülönböztetése (terhelés/akkumulátorok/hálózat), automatikus tartalékolás, elszigetelt és akkumulátorok nélküli üzemmód.

Ezek közül érdemes kiemelni a Peak Shaving üzemmódot, amely akkor aktiválódik, amikor a kereslet meghaladja a termelést, és az akkumulátorban tárolt energiát használja fel, elkerülve a hálózatra való csatlakozást, ami további költségekkel járna. Az automatikus tartalék üzemmód azt jelenti, hogy a rendszer UPS-ként (szünetmentes tápegység) működik, és az inverter névleges teljesítményének 100%-át adja a fogyasztóknak. Ez a folyamat hálózati áramkimaradás esetén is automatikusan, mindössze 15 ms alatt végbemegy. Az akkumulátormentes üzemmód lehetővé teszi, hogy a fotovoltaikus energia akkor is rendelkezésre álljon, ha az akkumulátorok nem működnek, akár azért, mert lekapcsolták őket cserére, akár azért, mert rossz állapotban vannak, akár azért, mert nem szerelték be őket, mivel a felhasználó inkább elkerüli ezt a kezdeti kiadást, és fontolóra veszi a későbbi beszerzésüket.

E nagyfokú sokoldalúság mellett az EQUINOX2 HSX inverterek hatékony átalakítást garantálnak a két 15A MPPT követőnek és az alacsony, 80 V egyenfeszültségű indítási feszültségnek köszönhetően, hogy még alacsony napsugárzás esetén is lehetővé tegyék az akkumulátorok indítását és töltését.

Ezeknek az invertereknek a nagy teljesítménye összeegyeztethető a telepítéssel és a működtetéssel, amelyet az ingyenes EQX-sun alkalmazás egyszerűsít. Mindent egybevetve egy új generációs hibrid opció, amely ideálisan megfelel a háztartások és a kisvállalkozások igényeinek.

Hol talál minket
Bottka Zoltán ügyvezető
1212 Budapest, Kereszt utca 2.
(+36) 20 953 8483
salicru@salicru.hu

 

Kovács István ügyvezető
1025 Bp Vérhalom u 31B.  2/12
(+36) 20 320 6359
kereskedelem@salicru.hu

Bottka Benedek alkalmazott kilépett a cégből! Esélyes hogy visszaél kliens adatainkkal.

008251

Látogasson el anyacégünk oldalára

"