A fotovoltaikus energia önfogyasztása konszolidálódik

A fotovoltaikus energia önfogyasztása konszolidálódik

A megújuló energiák növekvő jelentősége a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében és a globális felmelegedés megfékezésében megkerülhetetlen tény. A kormányok, a vállalatok és a fogyasztók nagy többsége tudatában van annak, hogy kevesebb energiát kell fogyasztani, és azt fenntartható és gazdaságos módon kell előállítani, ami az önfogyasztást növekvő tendenciává tette.

Termeljünk saját energiát

Otthonaink tetejét egyre gyakrabban fedik napelemekkel, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy saját magunk termeljük meg a villamos energiát, csökkentsük az egyre növekvő villanyszámlát, és csökkentsük a hagyományos hálózattól való függőséget. Mindezt a napenergia hasznosításával, amely a legtisztább és legkörnyezetbarátabb energiaforma. Mindehhez jön még egy olyan éghajlat, mint ami Spanyolország nagy részét jellemzi, egy olyan ország, ahol az átlagos évi napsütéses órák száma magas. Röviden, ez ideális környezet a fotovoltaikus energia számára, hogy továbbra is rekordokat döntsön és előrelépést tegyen az üvegházhatású gázok zéró kibocsátásának célja felé.

Az ökológiai és gazdasági motiváció azt jelenti, hogy az önfogyasztás egyre nagyobb teret nyer egy teljes mértékben fejlődő ágazatban. Az önfogyasztás lehet hálózatra kapcsolt vagy hálózaton kívüli, azaz a hálózatra nem kapcsolt. Az első esetben, amely a legcélszerűbb, a megtermelt többletenergia betáplálható a hálózatba, míg a második esetben ez a lehetőség nem áll fenn. Az önfogyasztás lehet egyéni vagy több lakással vagy szomszéddal közös is egy lakókörnyezetben.

A spanyol fotovoltaikus szövetség által szolgáltatott adatok megerősítik, hogy a lakossági szektorban az önfogyasztás fellendülőben van. 2021-ben 1 203 MW teljesítményt adtak hozzá az ilyen típusú létesítmények, ami több mint 100%-os növekedést jelent az előző évhez képest, és már az új fotovoltaikus energia közel egyharmadát teszi ki. A kedvező szabályozási környezet szintén támogatja a kereslet élénkségét.

Napelemes inverterek önfogyasztáshoz

A Salicru az EQUINOX2 sorozatú napelemes invertereinek köszönhetően döntően hozzájárul ehhez. A megbízhatóság, a hatékonyság, a funkcionalitás és a formatervezés különösen kiemelkedő a Salicru egyfázisú, háromfázisú és hibrid invertereinél, amelyek a hálózatra csatlakoztathatók és a választott modelltől függően 2 és 125 kW közötti teljesítményt szolgáltatnak. Ezenkívül házuk magas szintű védelmet nyújt, így beltéren és kültéren is felszerelhető.

A kommunikációs lehetőségek (WIFI, LAN, 4G, GPRS), beleértve a felhőbe történő adatátvitel lehetőségét, valamint az ingyenes EQX-sun alkalmazással együtt, amely megkönnyíti a fotovoltaikus telepítés állapotának nyomon követését, a Salicru EQUINOX2 invertereit ideális választássá teszik a magánszemélyek és a vállalatok számára a saját energiatermeléshez, a pénzmegtakarításhoz és a környezeti fenntarthatósághoz való hozzájáruláshoz.

Hol talál minket
Bottka Zoltán ügyvezető
1212 Budapest, Kereszt utca 2.
(+36) 20 953 8483
salicru@salicru.hu

 

Kovács István ügyvezető
1025 Bp Vérhalom u 31B.  2/12
(+36) 20 320 6359
kereskedelem@salicru.hu

Bottka Benedek alkalmazott kilépett a cégből! Esélyes hogy visszaél kliens adatainkkal.

008688

Látogasson el anyacégünk oldalára

"